Nieuw bij Regional Highlights: Servische delicatessen



Nieuw bij Regional Highlights: Servische delicatessen, het lekkerste van de Balkan 
Een van de voorrechten van het werken aan Regional Highlights is de kennismaking met de lekkerste producten uit alle windstreken in Europa. Dit keer kwamen de producten uit Servië op ons pad. Hele bijzondere wijnen van oude druivenrassen, bijzondere oliën en balsamico-azijnen. Natuurlijk mag de Ajvar niet ontbreken. Een traditioneel Servisch product van geroosterde paprika dat door zijn puurheid een verrijking voor onze keuken is.
Lees verder in deze nieuwsbrief om kennis te maken met Linda en Goran van GoGood, de Amsterdamse importeur van Servische producten.



Vrijdagavond 19 April, Servische Wijnproeverij 
Met een wijncultuur daterend uit de tijd van de Romeinen is Servië een van de oudste wijnregio’s van Europa. Er bevinden zich meerdere prachtige wijngebieden in het land, in het centraal Servische gedeelte rondom West-Morava en Groot-Morava, in het oosten van het land langs de Timok rivier, in het zuiden rondom Nis en Zuid-Morava en in het noorden de streek Vojvodina met een aantal sub-regio’s. Deze gebieden beschikken over vruchtbare gronden die zich van oudsher uitstekend lenen voor de aanbouw van autochtone en internationale druivenrassen.
Om ook u kennis te kunnen laten maken met deze bijzondere wijnen, organiseren we op vrijdagavond 19 april een kleinschalige proeverij van  6 unieke wijnen van de wijnhuizen Maurer, Botunjac en Temet.
Twee van de wijnen van Maurer zijn recent in de publiciteit geweest. Onno Kleyn prijst de Oranje Mezes Meher 2016 aan in het Volkskrant Magazine van 15 februari 2019 "Fantastisch, maar niet goedkoop" Meneer Hamersma beveelt in het PS Magazine van het Parool van 30 maart 2019 de "Funky"  Furmint 2017 (wit) aan.
Als u wilt deelnemen aan de proeverij, dan moet u snel zijn, want vol=vol. Kijk voor meer informatie maar eens op de pagina voor de proeverij bij Regional Highlights.



Servische groente en fruitproducten van Vrtlari
Vrtlari is een familiebedrijf dat al tientallen jaren bezig is met het zorgvuldig cultiveren en bereiden van ambachtelijke groente- en fruitproducten. De familie is opgegroeid temidden van eigen fruitboomgaarden, groentetuinen en moestuinen. Zij beschouwen als de belangrijkste ingrediënten van hun producten; de positieve energie, de bewerking van een van de meest vruchtbare gronden in Europa, de traditionele bereiding zonder toevoegingen of conserveermiddelen en de betrokkenheid van een jong en enthousiast team, dat groenten en fruit met aandacht en zorg verwerkt.


Oliën, notenpasta’s en biologische fruitazijnen van Granum 
GranumFood is in de late jaren 80 opgericht in het noord Servische dorp Hajdukovo . In die tijd was het familiebedrijf pionier op het gebied van koudgeperste olie en productie van gezonde, plantaardige voedingsmiddelen. Zij persen niet alleen noten, pitten en zaden op mechanische wijze tot smaakvolle oliën en notenpasta’s, maar produceren ook biologische fruitazijnen. Het resultaat van een lang bestaand streven naar gezondere voeding en een gezonder leven. Als toegewijd vegetariër en sinds het midden van de jaren tachtig aanhanger van macrobiotische levenswijze, besloot eigenaar Ivan Perčić om twee decennia geleden ook biologische landbouw te beginnen. Vandaag de dag wordt hij gezien als de grondlegger van de biologische productie en verwerking in Servië

Klantkorting
We willen u graag bedanken voor uw vertrouwen in onze producten en diensten, daarom hebben we speciaal voor u als bestaande klant een kortingscode aangemaakt. Voer bij het afrekenen de kortingscode "wijnproeverij" in en ontvang 10% korting op uw bestelling. Profiteer hiervan!
NB: De korting is niet geldig in combinatie met andere aanbiedingen.

Kennismakingspakketten
Voor uw gemak hebben wij enkele kennismakingspakketten samengesteld. Selectie hiervan is opgenomen in deze nieuwsbrief, kijk voor meer informatie op onze site.

Recepten
Het is natuurlijk leuk al die verschillende soorten bijzondere olien en azijnen, maar waarvoor kun je ze het beste gebruiken? Op de site en in deze nieuwsbrief hebben we daarom ook wat recepten opgenomen, een makkelijke manier om kennis te maken, we weten zeker dat u hierna ook een fan zult zijn!
Kortingscode "wijnproeverij" voor 10% korting in de maand April!!

6 unieke Servische wijnen
van € 101,75 voor € 88,-


We hebben het volgende pakket voor u samengesteld:
  • Temet      : Tri Morave White 2017
  • Temet      : Tri Morave Red 2017
  • Prokupac : Saint Graal Red 2017
  • Maurer    : Mezes Feher Orange 2016
  • Maurer    : Kadarka 1880 Red 2017
  • Maurer    : Furmint white 2017
Kijk voor meer informatie en bestel hier >>

"Groete en Fruit" € 24,68
Gratis fles tomatensap t.w.v. € 2,89 


We hebben het volgende pakket voor u samengesteld:
  • Ajvar mild        
  • Ajvar spicy        
  • Tomatensap met selderij    
  • Tomatensa spicy        
  • Pruimenjam        
  • Frambozenjam    
Bestel hier >>

Pakket 3 oliën van Granum voor warme gerechten € 23,15
Gratis fles tomatensap t.w.v. € 2,98


We hebben het volgende pakket voor u samengesteld:
  1. Druivenpitolie, 250ml                
  2. Koolzaadolie, 500ml            
  3. Zonnebloemolie, 500ml            
Bestel hier >>

Pompoensoep met verse gember

INGREDIENTEN:
  • 2 el zonnebloemolie
  • paar eetlepels koudgeperste pompoenpitolie
  • 1 ui in ringen gesneden
  • 2 tenen knoflook geperst
  • 1 flespompoen of andere oranje pompoen, geschild en in 2cm blokjes
  • 40 g gember geschild en geraspt
  • 1,25 L groentebouillon
  • 1 geraspte (zure) appel
  • handje pompoenpitten
  • 100 ml kokosmelk
  • of voor niet veganisten: 100 ml room (hoog vetgehalte, bij voorkeur met 40%)

BEREIDING:
Verhit olie in een ruime pan en fruit de ui met een snuf zout tot hij glazig is.
Voeg geperste knoflook en stukjes pompoen toe en bak samen 15 minuten. Roer af en toe.
Voeg de geraspte gember toe en dan de bouillon.
Breng aan de kook en laat 25 minuten zachtjes koken.
Laat de soep wat afkoelen en rasp dan de appel erdoor. Pureer met de staafmixer glad.
Je kunt de soep van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Als de soep bij opnieuw verwarmen te dik is voeg dan gewoon wat water toe.

SERVEREN:
Schep de warme soep in een kom of bord, schenk de kokosmelk of room over de soep.
Garneer met een handje pompoenpitten en een eetlepel pompoenpitolie.
Serveer met een goed stuk (geroosterd) brood.

Recept:

Pompoen met Spinazie en Walnoot

Een mooi voorbeeld van het gebruik van Servische oliëen granaatappelazijn

Ingrediënten 
  • 3 el Koolzaadolie
  • 2 el Walnootolie
  • Granaatappelazijn
  • 1 flespompoen
  • 1 – 2 takjes rozemarijn
  • 1 tl komijn, gemalen in vijzel of poeder
  • ½ tl pimentpoeder (of meer naar smaak)
  • 2 handen verse spinazieblaadjes
  • 40g walnoten, grof gehakt
  • (grof) zout, peper
     

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Schil de flespompoen, ontdoe hem van de zaden en snijd hem in blokjes van 2 – 3cm. Vermeng de blokjes met koolzaadolie, komijn, rozemarijn (blaadjes), pimentpoeder, zout en peper en leg op een bakplaat. Bak 25-30 minuten in de oven tot de stukjes zacht en licht geroosterd zijn. Neem de bakplaat uit de oven, laat pompoen iets afkoelen.

Serveer
Vermeng de pompoenblokjes met de spinazieblaadjes in een schaal. Verdeel gehakte walnoten erover. Bedruppel met de Walnootolie. Meng even kort. Breng op smaak met (grof) zout en peper. Voor de liefhebber van een frisse noot bedruppelen met Granaatappelazijn.

Eet smakelijk!
Regional Highlights groeit! 

Regional Highlights, de online streekmarkt van Nederland, biedt u (h)eerlijke streekproducten, gemaakt door gepassioneerde kleinschalige telers en ambachtelijke producenten, niet alleen uit Nederland. Aan onze producten worden geen kunstmatige smaak, kleur of conserveringsmiddelen toegevoegd. U proeft de puur natuurlijke smaken.

We zijn heel blij met de grote belangstelling van ambachtelijke producenten om zich bij ons aan te sluiten. Zo groeit ons productaanbod bijna dagelijks. Omdat wij ons kunnen voorstellen dat u niet elke dag bij ons op de on-line streekmarkt winkelt, zetten we in de komende periode met onze nieuwsbrief graag onze producenten, in willekeurige volgorde, in de spotlights.

Met trots presenteren mooie, gezonde producten van kleinschalige ambachtelijke producenten uit Servië aan. De producten worden geïmporteerd door GoGood. Weer een leuke ontdekking!

GoGood




GoGood is een familiebedrijf in Amsterdam opgericht door het Nederlands-Servisch echtpaar Goran Lacković en Linda Wijn. Zij leggen nadruk op authentieke en gezonde artikelen met regionaal karakter die zij importeren vanuit Servië.
In het assortiment culinaire koudgeperste oliën, notenpasta’s, balsamico fruitazijnen, ouderwetse jams, tomatensappen, wijnen en distillaten. Bij de wijnen ligt het accent op autochtone Servische druivenrassen, deels natuurwijnen en biodynamische wijnen.
De basisingrediënten van de  producten groeien grotendeels in uitgestrekte, onvervuilde velden en bossen op de Balkan. De zon zorgt voor natuurlijke rijping en de natuur voor een volle smaak. Het resultaat is gezonde lekkernijen in originele verpakkingen, die de oorsprong van de producten mooi weergeven.
GoGood is begaan met maatschappelijk verantwoord ondernemen. De cirkel waarbinnen wordt gezaaid, geoogst en geproduceerd is klein. Het eindproduct wordt afgeleverd met de inzet van plaatselijke arbeid.
Ze kijken daarbij naar eerlijke winstdeling, zorg voor het milieu, naar gezondheid en welzijn voor de mens en naar lokale omstandigheden. Met dit aanbod brengen zij iets nieuws, of liever, iets wat bijna vergeten is terug onder de aandacht!
Geniet ervan!



Erwin & Nicole
Copyright © 2019 *Regional Highlights*, All rights reserved.

Want to change how you receive these emails?
You can 
update your preferences or unsubscribe from this list.







This email was sent to erwin@regionalhighlights.nl
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Regional Highlights · Drontermeer 123 · Purmerend, 1447 JN · Netherlands

Email Marketing Powered by Mailchimp

Reacties

Populaire posts van deze blog