MAASTRICHTSE MOSTERDSOEP


Romige mosterdsoep met een mooie gele tint voor 4 á 6 personen.


INGREDIENTEN


BEREIDING
  1. Maak met de boter, bloem en bouillon een lichte roux.
  2. Voeg de witte wijn en room toe. Even zachtjes laten pruttelen en de mosterd toevoegen.
  3. Op smaak brengen met peper uit de molen.
  4. Heet serveren met eventueel wat vers gehakte bieslook of fijne preiringetjes.
VARIATIES

  • Ook heerlijk met de grove mosterd van Adriaan de Smaakmaker of de groene mosterd (fris-zuur).
  • Pittiger: Combineer de honing-tijmmosterd (3 el) met 1 el grove mosterd.
  • Heerlijk met stukjes rookspek
  • Minder wijn en minder room? Dat kan ook, gebruik dan wat meer bouillon.
  • Vegetarisch? De mosterdsoep is natuurlijk ook lekker met een groentebouillon.

Eet smakelijk!

Reacties

Populaire posts